5/26/2010

Photo Club May

Tudom, már régen nem jártam erre, de igen sok dolgom volt, és van is. Azért ezt a két képet mindenképpen fel szerettem volna tenni. Ez a májusi fotó klubnak a házi feladatai. A téma az f szám volt, azaz mindkettő képet f szám prioritással kellett készíteni (Apature, nem tudom hogyan hívják magyarul pontosan).  Az f szám lényege, hogy a blende mennyire nyílik ki, minél kisebb az f szám, annál nagyobb a blende nyílása, annál több fény jut a fényképezőgépbe. Minél nagyobb az f szám, annál kisebbre nyílik a blende. Miért fordított a dolog? Nagyon egyszerű, mert a jelzése igy néz ki f/1.4, vagy f/10 azaz tört részt jelöl. Hát ezért :)))) Abszolút logikus, bár Dani nem vágja, de legalább van egy azaz egy dolog az életben, amit én értek és ő nem, és nem fordítva :))))

Első képen Dorka (sógornőm kislánya) a lehető legalacsonyabb f számmal, amit csak tud az objektívem, azaz 1,4, igen nagyra nyíló blendével. Itt a lényeg, hogy a képen egy pont, azaz a szem (portéknál sokszor a szem) van fókuszban, és az az éles. Az összes többi része a képnek homályos.



A képpel nem tudok bukni, gyönyörű a kiscsaj. Így könnyű :))))))

Második kép az Olimpiai parkban készült, van ott egy szökőkút, amiben a kölkek hőőőőnszeretettel fürdőznek. Tényleg nagyon nagy móka :))) Az f/10-es fszámmal készült, azaz elviegben mindennek élesnek kéne lenni, mivel igen szép napsütéses nap segítette munkámat.



Várom a hozzászólásokat, tényleg kíváncsi vagyok ki mit mondd.

No comments:

Post a Comment